Vadonatúj alternatív iskolát és óvodát avattunk Sopronban

Ha van egy cél, egy választás, hogy gyermekeinknek a lehető legjobb oktatást biztosítsuk, a “hogyan” megmutatkozik. Amikor néhány évvel ezelőtt létrehoztuk Fertőendréden a térség első Waldorf iskoláját, sokak által lehetetlennek ítélt álmunkat valósítottunk meg. Alig három év alatt kinőttük az épületet, és újabb kihívás elé néztünk, hogy hogyan, illetve hova tovább. Az új feladatok azonban mindig új lehetőségeket is jelentenek egyben.

A lehetőség a növekedésre új szülőtársunkon, Szandi Dávidon keresztül érkezett. A nyár folyamán birtokba vehettünk Sopronban egy olyan épületet, ahol az iskola mellett a Waldorf óvoda létrehozása is lehetővé vált, és a későbbiekben továbbtanulási lehetőségnek is otthont adhat. A jogi feltételek megteremtésében Kedves-Kukoda Zsuzsanna, Dorogman Csilla és Balogh Lívia  szülőtársaink oroszlánrészt vállaltak, erőn felüli munkájának köszönhető, hogy az évnyitó előtti napokban a kezünkben volt a működési engedély. Az épület iskolának/óvodának megfelelő kialakítása, berendezése nem történt volna meg sok-sok szülő áldozatos, kitartó munkája, és a támogató cégek hozzájárulása nélkül, akiket hálánk jeléül egy következő bejegyzésben külön is szeretnénk bemutatni.

Mindezek eredményeképpen 2019. szeptember 2-án hétfőn az évnyitó ünnepség keretében Kedves-Kukoda Zsuzsanna a fenntartó Csillagrét Waldorf Egyesület elnöke, Tamási Zoltán intézményvezető és dr. Kovács Gábor Sopron aljegyzője átvágták az ünnepi szalagot, ami Sopron első Waldorf iskolájának, a Csillagrét Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola működésének kezdetét jelenti.

Ezzel az intézménnyel Sopron nem csupán egy iskolával- és óvodával gazdagodott, hanem a “van más választás” lehetőségével is, gyermekeink iskolázása tekintetében. Mennyiben más a Waldorf-pedagógia? Erről az alábbi linkre kattintva tájékozódhatsz: http://fertotajwaldorf.info/pedagogia/

Ebben a tanévben egy óvodai csoporttal és 6 iskolai osztályfokon, összesen mintegy 50 család közel 80 gyermekkel választott bennünket. Továbbra is várjuk azonban azoknak a családoknak a jelentkezését, akik betekintve a Waldorf-pedagógia szellemiségébe és gyakorlatába, hívást éreznek arra, hogy gyermeküket e szerint neveljék, iskoláztassák. Ha Te ezek közé tartozol, várjuk jelentkezésedet!

Ha biztosan nem szeretnél lemaradni az információkról, kérünk iratkozz fel az információs levélsorozatunkra erre a linkre kattintva, kedveld Mi és miért a Waldorf? – Fertő-táj nevű FB oldalunkat, melyet ITT érsz el, valamint iratkozz fel  YouTube csatornánkra EZEN a linken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.