Sopronba költözünk

Előző bejegyzésünkben beszámoltunk arról, hogy iskolánk Fertőendrédről Sopronba költözik. Sopronban egy olyan épületben találtunk lehetőséget a működésre, növekedésre és fejlődésre, ahol az óvoda- és általános iskola mellett a későbbiekben akár Waldorf-gimnázium indítása is lehetővé válik. Komoly jövőkép, nem igaz? De nézzük, mire invitálunk Téged most!

Az iskola indításakor, 3 évvel ezelőtt szerettünk volna Waldorf-óvodát is létrehozni, azonban egészen eddig nem tudtuk hozzá megteremteni a feltételeket. Néhány hónappal ezelőtt azonban, itt is egyre több család részéről mutatkozott meg a szülői akarat, – ami minden Waldorf-óvoda és iskola létrehozásának az alapja, – és Székely Adrienn Waldorf-óvónő koordinálásával elkezdett dolgozni egy kis közösség ennek érdekében. A közelmúltban már csak a megfelelő épület hiányzott ehhez, ami ebben a pillanatban már a rendelkezésünkre áll, s így nincs akadálya annak, hogy 2019. szeptemberében végre egy Waldorf-óvoda is elinduljon. Ha főleg ebben vagy érdekelt, feltétlenül kérd felvételedet a Csillagrét Waldorf Óvodai Kezdeményezés Facebook csoportba.

2019 szeptemberében az általános iskolát 6 osztályfokon tudjuk folytatni, ami azt jelenti, hogy elsőstől egészen hatodik osztályos gyermekek, illetve családjaik jelentkezését várjuk.

Tudjuk, hogy az állami oktatás ma nem kevés hiányosságot mutat, sok gyermeknek nyomorítja az életét és szülőnek nehezíti a hétköznapjait. Lehet, hogy Te is e miatt vártál ránk, mert szeretnél valami mást a gyermeked számára. E mellett fontosnak tartjuk, hogy ne csak e miatt válassz bennünket. Ismerd meg a Waldorf-pedagógia alapjait, nézz rá, hogy tudsz-e vele azonosulni és együtt tudsz-e majd működni a pedagógusokkal gyermeked érdekében. A Waldorf-pedagógia középpontjában a gyermek áll, akit a szülő a pedagógussal kéz a kézben, együttműködésben kísér növekedése, fejlődése, felnőtté válása útján. 

Szeretnénk, ha tisztában lennél azzal, hogy mit választasz, ha bennünket választasz! Ezért is szervezünk április 9-én kedden 17 órakor Sopronban egy Információs Estet, ahol az Óvodát és az Iskolát egyaránt bemutatjuk, megismerkedhetsz velünk, vezetőkkel, pedagógusokkal, szülőkkel, a Waldorf-pedagógia alapjaival, felteheted felmerülő kérdéseidet a pedagógiával vagy az óvoda/iskola működésével kapcsolatban. Bemutatkozik az óvodát és iskolát fenntartó Egyesület is.

Ha szeretnél részt venni rajta, kérlek jelezd részvételi szándékodat, és elküldjük neked pontos címet.

Ehhez kattints IDE!

 Ha biztosan nem szeretnél lemaradni az információkról, kérünk iratkozz fel az információs levélsorozatunkra ERRE A LINKRE kattintva, Kedveld Mi és miért a Waldorf? – Fertő-táj nevű FB oldalunkat, melyet ITT érsz el, valamint iratkozz fel YouTube csatornánkra EZEN a linken.

6 thoughts on “Sopronba költözünk

    1. De igen. Jövőre, amikor a mostani 6. osztályosok hetedikesek lesznek, és azután, amikor majd nyolcadikosok lesznek. Felmenő rendszerben épülünk.

  1. Köszönöm szépen! Szeretnék információkat óvoda érdekelne 3 éves fiam részére.

  2. Kérdezném hogy érdemes e 5 dik állami osztályos gyermeket ebbe a kébzédbe 6 tól átvinni..?

    1. Kedves Anna! Azt, hogy érdemes-e, nem az osztályfok határozza meg, elvi akadálya nincs, a gyermekkel és a családdal folytatott beszélgetés során mutatkozik meg, hogy a pedagógusok javasolják-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.