Kézműves óra az 5. osztályban – Tekints be a hétköznapokba; 1. rész

Elindítunk egy  bejegyzéssorozatot, melyből betekintést nyerhettek az Endrédy Vendel Waldorf Iskola hétköznapjaiba. Az első részben az 5. osztályosok első kézműves órájába pillanthattok be.

Amikor azt látod, hogy egy kislány fát vág, talán azt gondolod, minek-ez? Ez az iskola arra készít, hogy felnőtt nőként majd még fát is aprítsanak a lányaink?

A Waldorf-iskolákban szinte minden tevékenység célja más, mint ami nyilvánvaló. Sokszor van összefüggésben bizonyos, az agyműködéssel összefüggő fejlődési  folyamatokkal vagy éppen egy másik képesség kibontakoztatásával.

Éppen ezért, ahogy a fiúk sem azért tanulnak kötni, hogy felnőtt férfiként majd ők állítsák össze a család ruhatárát, a kislányok sem a fenti okokból tanulnak fát vágni.

Később ezeket a mélyebb összefüggéseket is igyekszünk majd feltárni.

Ha szívesen vennél további információkat iskolánkról, kérd felvételedet a Waldorf-pedagógia a Fertő-tájon FB csoportunkba, ehhez kattints IDE!

Likeold Mi és miért a Waldorf? – Fertő-táj nevű FB oldalunkat, melyet ITT érsz el, valamint iratkozz fel YouTube csatornánkra EZEN a linken.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal a FB posztot.

Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.