Dajka család

Dajkáné Papcsák Zsuzsa és Dajka Attila vagyunk Csapodról, 3 gyermek szülei.

Mi már egyszer nagyot hibáztunk, mentségünkre legyen mondva nagyon fiatal szülők voltunk.Nagylányunk -aki már 23 éves- amikor nagycsoportos óvodás volt, és iskolát választottunk neki, mi bizony rossz döntést hoztunk. Akkor már működött Fóton Waldorf iskola és mi nem mertük őt oda íratni. Az óvónők ellenezték, mi pedig nem tudtunk eleget róla, pedig valahol már akkor is éreztük, hogy az lenne a neki való.

Mivel középső gyermekünk Bence aki Down-szindrómával született akkor kezdte Budapesten az óvodát, egyszerűbb volt Juliettát is egy szintén budapesti állami iskolába íratni. Nagy árat fizettünk érte! Hosszú lenne leírni, hogy hogyan versenyeztették a tanítónénik a szülőkkel karöltve a gyerekeket, folyamatos frusztrációnak kitéve őket. A tananyag mennyiségéről, milyenségéről nem is beszélve, a gyerek nem számított! Nem szeretett iskolába járni,olvasásból lemaradt, pedig egy okos gyerek volt! (Ma is az 4 éve Angliába dolgozik, nagyon büszkék vagyunk rá! )

Amikor 2009-ben 14 év után újra pici gyerekes szülők lettünk tudtuk még egyszer nem hibázunk! Bár az óvodát állami óvodában töltöttük Csapodon -nagyon szép 3 év volt – tudtuk,hogy iskolába csak Waldorfba fogjuk adni.  Amikor megtudtuk, hogy Fertőendréden szervezés alatt van az iskola nem volt több kérdés, oda akarunk járni! És oda járunk! Amiért nagyon hálásak vagyunk!

Hogy mit ad nekünk a Waldorf? Ami számomra a legfontosabb Hanna SZERET ISKOLÁBA JÁRNI! Szereti a tanító nénit ő A MÓNIKA! A tanító néni és a második anyukája.
Bár még csak november van, máris nagyon sok élményen vagyunk túl, kirándulások, Szent Mihály nap, Szent Márton nap, születésnapok -mert a Waldorfban nagyon nagy jelentősége van az ünnepeknek! Itt olyan élményekben van része a gyerekeknek és sok esetben a szülőknek is amit az állami iskolákban mi nem tapasztaltunk.

Csak bátorítani tudok minden szülőt, hogy ismerje  meg ennek a pedagógiának a lényegét éstapasztalja meg gyermekén keresztül jótékony hatását!

​Gyertek el NOVEMBER 25–én a nyílt napra és nézzétek meg hogyan sajátítják el a tananyagot a mi gyerekeink!