Búcsúzunk Fertőendrédtől

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk iskolánk életében. Alig múlt 3 éve, amikor csupán egy maroknyi csapatként hittük, hogy megvalósíthatjuk álmunkat, miszerint a térségben létrehozunk egy Waldorf-iskolát. Akkor ez nagy kihívás volt, és nem gondoltuk, hogy pár év múlva még nagyobb lesz majd a megnövekedett gyermeklétszám miatt új helyet találni. Nagy örömmel és lelkesedéssel számolhatunk be róla, hogy ez is sikerült, mielőtt azonban megosztanánk a részleteket, tekintsünk vissza egy kicsit.

Közösségünk nagyon hálás a fertőendrédi Önkormányzatnak azért, hogy az iskola épületének bérbeadásával lehetővé tette számunkra, hogy Waldorf-iskola induljon. Ez a szándéka elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy egyáltalán esélyünk legyen ilyen rövid idő alatt létrehozni egy iskolát. A helyszín a vidéki környezet előnyeivel, családias hangulatával rendkívül sok pozitív élményt nyújtott számunkra, több családot vonzott közénk.

Az első időkben hittünk benne, hogy az Önkormányzat támogatásával meg fogjuk találni a módját annak, hogy hosszú távon itt tudjunk maradni. Ez lehetővé tette volna, hogy a Waldorf-iskola jelenléte miatt Fertőendréd vonzó célpont legyen számos család számára, akik benépesíthették volna a települést úgy, ahogy az Győrsövényházán is megtörtént. Számos család fejezte ki a szándékát erre azzal a feltétellel, hogy hosszú távra tervezhet.

Ahogy azonban telt az idő, erre magunk is egyre kevesebb esélyt láttunk, s amikor az Önkormányzat visszautasította az iskola konyhájának átalakítására vonatkozó terveinket, ami 8. osztályig biztosította volna számunkra a működést, és más lehetőséget sem tudott javasolni, ez a jövőkép teljesen szertefoszlott.

Így érthető módon egy ideje már figyeltük a lehetőségeket, hogy mi egyebet választhatnánk. Ezért szinte kézenfekvő volt, hogy amikor jött a lehetőség Sopronba költözni, egy olyan épületbe, ahol óvoda és iskola is egy helyen tud működni, akkor  kicsit fájó szívvel, de átérezve a lehetőségét növekedésünknek, fejlődésünknek, igent mondtunk.

Így a 2019/2020-as tanévet már Sopronban kezdjük. A részletekről az elkövetkező napokban folyamatosan beszámolunk, és személyes találkozásra is lehetőséget nyújtunk azok számára, akik szeretnének jobban megismerni bennünket.

Ha biztosan nem szeretnél lemaradni az információkról, kérünk iratkozz fel az információs levélsorozatunkra ERRE A LINKRE kattintva, Kedveld Mi és miért a Waldorf? – Fertő-táj nevű FB oldalunkat, melyet ITT érsz el, valamint iratkozz fel YouTube csatornánkra EZEN a linken.

4 thoughts on “Búcsúzunk Fertőendrédtől

 1. Nagyon szuper egy kérdésem lenne inditanak e 9_12 ,,,évfolyamot érettségi lehetöséggel?

  1. Felmenő rendszerben épülünk, a szeptemberi soproni induláskor a legmagasabb osztályfok a 6. lesz.
   Jövőre 7., majd 8. évfolyam. Későbbiekben terveink között szerepel Waldorf-gimnázium indítása.

 2. Fantasztikus hír! Szeretnék érdeklődni, hogy a 2019/2020-as tanév 3. évfolyamához lehet-e csatlakozni, kisfiam állami iskolában 2.osztályos.
  Köszönöm!

  1. Igen, elvi akadálya nincs, kérünk keresd az intézményvezetőt, Tamási Zoltánt, a +36-30-9549-333-as telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.