Bemutatkozunk 13. rész; Kovács család

“Sziasztok! Kovács Levente vagyok, párommal Vikivel és nevelt fiunkkal, Ádámmal Sopronban lakunk.

Párommal gyermekként mindketten a falusi környezetben, tanyán nőttünk fel, ott ismerkedtünk azzal az értékrenddel, ami egye távolabb kerül rohanó világunktól: a természet szeretete és tisztelete, a közös munka összetartó ereje, és eleink tudásának fontossága.

Ádám 3 éve, (5 évesen) került hozzánk, mert őt születésétől fogva a mamája nevelte, mi pedig segítettük ebben. De amikor a mamának el kellett mennie, nem volt kérdés a gyermek sorsa: mi fogadtuk örökbe. Ez ugyanolyan sorsszerű volt akkor mint az, hogy most a Waldorf közösséghez csatlakoztunk🙂 Ám előtte megpróbáltuk az állami oktatást, ami sajnos egy év alatt több kudarcélményt hozott, mint pozitívumot.

Már korábban tudtunk a fertőendrédi Waldorf iskoláról, ám kellett egy év állami suli, hogy biztosan tudjuk: Ádámnak valami másra van szüksége!! S itt találtuk meg azt az értékrendet, amiben mi felnőttünk, újra érezzük a közösség erejét, látjuk hogyan csillog a gyermek szeme amikor kézművességet lát, rajzolni tanul, vagy először fog egy hangszert. BOLDOG, várja az iskolát minden reggel, és minden este megköszöni, hogy ide hoztuk! És mi is köszönjük a Waldorf pedagógusoknak, hogy ide tartozhatunk, mert itt bármilyen megoldandó probléma van is, azt közösen oldjuk meg! A Waldorf nemcsak egy iskola, a Waldorf egy közösség, ahol senki nincs egyedül 🙂.”

Ha szívesen vennél további információkat iskolánkról, kérd felvételedet a Waldorf-pedagógia a Fertő-tájon FB csoportunkba, ehhez kattints IDE!

Likeold Mi és miért a Waldorf? – Fertő-táj nevű FB oldalunkat, melyet ITT érsz el, valamint iratkozz fel YouTube csatornánkra EZEN a linken.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal a FB posztot.

Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.